woensdag 28 september
14°C
0 km

Diabetespatiënt Jonathan vertrekt op fietstocht naar Santiago de Compostela

Jonathan Aubrey uit Gent begint morgen aan zijn fietstocht naar Santiago de Compostela. Een tocht van meer dan 2000 kilometer.

Jonathan Aubrey is niet zomaar een sportman, maar heeft een flinke rugzak mee. Letterlijk en figuurlijk. Jonathan heeft diabetes type 1 en 1 van de fietstassen zit bomvol met diabetesmateriaal. Fysiek is de tocht dan ook een hele uitdaging. Hij doet het om extra aandacht te vestigen op diabetes en geld in te zamelen voor onderzoek.

Meer dan 2000 kilometer
Jonathan vertrekt morgen op fietstocht, de uitdaging van zijn leven. Hij trekt naar Santiago de Compostella. En dat zijn heel wat kilometers om te trappen. "2137 of 2138 kilometer, ik weet het niet juist", zegt Jonathan Aubrey. "We vertrekken morgen om 10u in Gent. Na 11 jaar dromen, klaar om te vertrekken. Allemaal in het teken van diabetes. Omdat ik zelf diabetes ben, type 1."

Geld inzamelen
Jonathan wil daarmee tonen dat diabetespatiënten net zo goed zulke uitdagingen aan kunnen. Tegelijkertijd wil hij extra aandacht voor de ziekte, en belangrijkst van al: geld inzamelen voor onderzoek. Via steun.diabetes.be kan je Jonathan volgen en steunen.