woensdag 28 september
14°C
0 km

De "Zes van Gent" spelen reünie in de Minardschouwburg

De legendarische `Zes van Gent`, zes Gentse rockbands die in het jaar 1990 grote furore maakten, hebben afgelopen weekend een reunieconcert gehouden in de Minardschouwburg. `t Was 32 jaar geleden dat de `Zes van Gent` nog es samen op een podium stonden. Een man ontbrak, Luc De Vos, zanger van Gorky, die in 2014 overleed. Naast het reunieconcert werd er ook een documentaire gemaakt van de `Zes van Gent`. Die komt later dit jaar nog online.

De Zes van Gent, dat is de gezamenlijke roepnaam voor de bands  Les Charmeurs, The Paranoid Polaroids, The Pink Flowers, Gorky en The Candy Dates. Zij speelden regelmatig samen een nachtelijk verrassingsoptreden onder de naam “de Vrienden van Lieven Tavernier”. De mosterd voor hun roepnaam haalden ze bij de Zes van Antwerpen of de mode-iconen van Antwerpen. Op 26 april 1990 speelden zij een legendarisch optreden in de Balzaal van de Vooruit. Het was meteen de push die ze nodig hadden om zich in te schrijven voor de Humo's Rock Rally. Ze haalden alle 5 de halve finale, Gorky en Candy Dates de finale. 

Honger naar het podium

 32 jaar na het legendarische optreden kriebelde het bij de meeste muzikanten om nog eens samen op een podium te staan. Dat deden ze afgelopen zaterdag niet in de Vooruit maar wel in de Minardschouwburg, even verderop.  Grote afwezige op het podium was Luc De Vos, de zanger van Gorky, die in 2014 overleed. De bandleden van Gorky namen zaterdag een andere frontman mee naar de Minardschouwburg, zanger en muzikant Michel Goessens. Afsluiten deden de `Zes van Gent` op de wijze zoals ze het 32 jaar geleden ook al deden. Allemaal samen op het podium onder begeleiding van hun peetvader Lieven Tavernier en op de tonen van A Hell of a Bullet.