De Noordboom is 40 jaar en lanceert nieuw bouwconcept

In Ronse viert bouwbedrijf De Noordboom zijn 40ste verjaardag met een opendeurdag. Ze stellen ook een gloednieuw en innovatief bouwconcept voor, met wooneenheden die helemaal aanpasbaar zijn. Zo zullen huizen op termijn niet alleen uitgebreid, maar ook opnieuw verkleind kunnen worden. Daarmee wil het bedrijf inspelen op de specifieke noden en budgetten van hun klanten. 

"Woodular", zo heet het nieuwe bouwconcept dat De Noordboom vandaag voorstelt aan het grote publiek. Het bestaat uit bouweenheden die volledig aanpasbaar en combineerbaar zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant. Een innovatief idee, en bovendien ecologisch verantwoord. De materialen die voor de bouw van de modules gebruikt worden, zijn allemaal organisch van oorsprong en milieuvriendelijker dan klassieke bouwmaterialen zoals staal en beton. Zo is de isolatie bijvoorbeeld gemaakt van vlas of houtwol. De modules worden volledig bij De Noordboom geproduceerd en rechtstreeks afgeleverd bij de klant. En dat kan snel gaan. 

Stefan Boonaert, De Noordboom Ronse: "Wij maken eerst de houtbouwelementen op onze montagelijn. Daarna transporteren we die per vrachtwagen en worden die op de werf samengebouwd: de vloerelementen, wandelementen en het dakelement. Dat is een heel snelle werkwijze waarbij wij op maximum één dag zo'n gebouw moeten kunnen plaatsen"