dinsdag 24 mei
19°C
0 km

Carnaval in Assenede afgelast

Het carnaval in Assenede gaat niet door. Dat hebben de werkgroep, de feestcommissie en de regerende prinses en keizer beslist. "In de huidige coronasituatie is het onmogelijk om alles op een veilige manier te organiseren" zegt de werkgroep.

De carnavalsstoet zou normaal gezien uitrijden op zondag 6 maart, maar die wordt door corona dus afgelast.  “De draconische maatregelen die we moeten nemen, zijn simpelweg onhaalbaar" zegt Frank Van Kerckvoorde, voorzitter van de Werkgroep Carnaval en de feestcommissie. "Stel je voor dat we elke covidpass moeten controleren tijdens de carnavalsstoet, daar komen duizenden mensen op af. Daarnaast hadden we ook veel minder inschrijvingen voor de carnavalsstoet. Normaal hebben we rond deze periode minstens 40 inschrijvingen, dat zijn er nu amper 10.”

Nieuwe poging in 2023
De beslissing om het carnaval af te gelasten werd genomen door de Werkgroep Carnaval, de gemeentelijke feestcommissie, regerend Prinses Sarah en regerend keizer Dewa. Ook het seniorencarnaval en de verschillende kinderoptochten en carnavalsbals gaan niet door. Volgend jaar staat de stoet wél opnieuw gepland, op zondag 26 februari. Of Oosteeklo Carnaval doorgaat is nog niet duidelijk, dat wordt binnenkort beslist.