vrijdag 14 juni
19°C
61 km

Bronzen Bashir Abdi schiet Gentse Zesdaagse op gang

Om 20 uur stipt is de 80ste Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent begonnen. Bashir Abdi - goed voor Olympisch brons op de marathon - mocht het startschot geven.

De 80ste editie van de Gentse Zesdaagse wordt er één om niet snel te vergeten, dat is nu al duidelijk. Door het stijgend aantal coronabesmettingen gelden er strenge maatregelen. Zo zijn mondmaskers overal verplicht en mag er in en rond de piste van 't Kuipke niet gegeten of gedronken worden. 

Afscheid De Ketele
Ook sportief wordt het een speciale Zesdaagse, want 4-voudig winnaar Kenny De Ketele neemt afscheid van 't Kuipke. Hij hangt volgende maand zijn fiets aan de haak. De Ketele gaat met Robbe Ghys op zoek naar een vijfde overwinning. Ze krijgen tegenstand van onder meer Iljo Keisse & Mark Cavendish, de wereldkampioenen Michael Morkov & Lasse Norman Hansen en de Europese kampioenen Yoeri Havik & Jan-Willem Van Schip. Verder is het ook uitkijken naar regiogenoten Otto Vergaerde & Jules Hesters. Fabio Van den Bossche rijdt door het uitvallen van Lindsay De Vylder aan de zijde van de Nederlander Vincent Hoppezak.