woensdag 29 maart
17°C
13 km

Assenede zoekt praalwagens voor carnavalstoet

MIJN GEMEENTE
wijzigen

In Assenede konden ze in 2020 nog net voor de corona-uitbraak een laatste keer carnaval vieren. De voorbije twee edities moesten telkens noodgedwongen afgelast worden. De opluchting is dan ook groot in het carnavalsgekke Assenede, want na twee jaar wachten kan er dit jaar eindelijk opnieuw gefeest worden. Zondag 26 februari moet een hoogdag worden met de grote carnavalsstoet, al is de organisatie wel nog op zoek naar deelnemers.

Na twee afgelaste edities door corona mag en kan het eindelijk weer, carnaval in Assenede. Met alles erop en eraan en als kers op de taart de grote carnavalsstoet op zondag 26 februari. De werkgroep Carnaval is daarvoor wel nog volop op zoek naar praalwagens en carnavalsgroepen.

In elk geval wel van de partij in die stoet zijn de Veense Torenschijters. Bart Van de Weyde is volop bezig met de ontmanteling van de oude praalwagen, die voor de komende stoet een flinke opknapbeurt krijgt. 

De komende weken zal er hier elk weekend nog hard gewerkt worden om de praalwagen tijdig af te krijgen. Een intensieve klus dus en het wordt steeds moeilijker om daarvoor mensen te mobiliseren. Corona liet ook financieel sporen na, een drietal verenigingen slaan daarom de komende editie over.  

Wie interesse heeft om de carnavalsstoet in Assenede mee kleur te geven, kan contact opnemen met de Werkgroep Carnaval. Bij de Veense Torenschijters is het enthousiasme in elk geval nog bijzonder groot.