zondag 18 april
9°C
0 km

Aelterman herstelt beschadigde Meulestedebrug

Bij metaalbedrijf Aelterman in Wondelgem maken ze zich klaar voor de herstelling van Meulestedebrug. Ruim een maand geleden botste een olietanker tegen de brug en liep ze zware schade op. Meulestedebrug blijft nog zeker een half jaar afgesloten.

Gisteren raakte bekend dat de herstelling van Meulestedebrug nog maanden zal duren. Tegen de zomer van 2021 moet ze terug werken en het is metaalbedrijf Aelterman die daarvoor moet zorgen. Een zware klus want er is heel wat schade aan de staalstructuur en ook de elektromechanica moet worden aangepast.

Nieuwe brug
De oude brug wordt dus hersteld, ook al komt er een nieuwe Meulestedebrug. De bouw daarvan start in de zomer van 2021 en zal ongeveer vijf jaar duren. De nieuwe brug wordt een tweelingbrug die bijna drie keer zo breed zal zijn als de huidige. 

Belangrijk knooppunt
Meulestedebrug loopt over het kanaal Gent-Terneuzen en is één van de weinige verbindingen tussen Wondelgem en het havengebied. Het verkeer moet nu omrijden via de R4 of de veerdienst gebruiken. De combinatie met andere werkzaamheden zorgt voor veel file in Oostakker, Sint-Amandsberg en de Muide.