donderdag 28 september
19°C
0 km

Adopteer een sequoia en doe het milieu een plezier

Het Gentse immokantoor Immo Da Vinci gaat zich op een originele wijze inzetten voor het milieu. Het kantoor wil 100 sequoia of mammoetbomen aanplanten en zoekt daar gastgezinnen voor. Ook de vastgoedontwikkelaar Citynest heeft dezelfde plannen. In Nazareth staat er al zo'n jonge sequoia. 

Immo Da Vinci wil op termijn CO2-neutraal worden en zet daarvoor bomen in. Die moeten de uitstoot van CO2 compenseren. En het immokantoor ziet het groot. Het zijn geen gewone bomen, maar reuzenbomen. Immo Da Vinci wil 100 Sequoia’s aanplanten. Die bomen kunnen een stamomtrek halen van wel 30 meter. De boom groeit enorm snel, tot een meter per jaar. Na 10 jaar is de boom 12 meter of 4 verdiepingen hoog. Ze kunnen groeien tot 100 meter hoog en kunnen 1000 jaar oud worden.

Adopteer een boom

Immo Da Vinci wil 100 mensen vinden die zo’n boom willen aanplanten. Ze krijgen die gratis aangeboden van het immokantoor. De enige voorwaarde is het koesteren en verzorgen van de boom. Dat de bomen wel degelijk kunnen helpen bewijst een onderzoek. Een sequoia zou de eerste 50 jaar gemiddeld 1.500 kilo CO2 opvangen. Ook de stad Gent zou interesse tonen in de bomen. Citynest, de Gentse  vastgoedontwikkelaar , raakte gecharmeerd door het project en wil ook 100 bomen laten aanplanten. Wie interesse heeft in een gratis aangeplante sequoia, kan contact opnemen met Immo Da Vinci of Citynest.