Actie bij Domestic Services: Vakbonden eisen hoger loon voor huishoudhulpen

Verschillende huishoudhulpen hebben vanmorgen actie gevoerd aan het kantoor van Domestic Services in Gent. Ze eisen een loonsverhoging voor de huishoudhulpen in de dienstenchequesector. 

De actievoerders klagen aan dat de onderhandelingen over een sectoraal akkoord niet vooruitgaan. Daardoor hebben de huishoudhulpen voorlopig geen zicht op een eventuele loonsverhoging. Dat de aandeelhouders wel dividenden krijgen uitgekeerd, vinden de vakbonden schandalig.  "Een schande voor een sector die zo zwaar gesubsidieerd is", zeggen ze. 

Sponsor KAA Gent
Domestic Services heeft in Oost- en West-Vlaanderen meer dan 900 werknemers en is één van de sponsors van AA Gent. "Voor sponsoring kan dus geld worden vrijgemaakt, maar voor de huishoudhulpen helemaal niet", zeggen de actievoerders. "De huishoudhulpen van Domestic Services werken nog steeds aan het sectorale minimum, zij krijgen geen extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, waar ze al jaren naar vragen. Telkens zegt de zaakvoerder dat hier geen budget voor is. Voor voetbal blijkbaar wel."