woensdag 6 december
6°C
186 km

Aalter bouwt gloednieuw ontmoetingscentrum in Knesselare

Aalter krijgt er een gloednieuw ontmoetingscentrum bij in deelgemeente Knesselare. Het centrum komt op de plaats van het oude kloostergebouw in de Kloosterstraat. Dat gaat komende week tegen de vlakte, alleen de kapel blijft overeind en krijgt een andere bestemming binnen het nieuwe project. In het ontmoetingscentrum komen onder meer de buitenschoolse kinderopvang, een bibliotheek en een evenementenzaal voor 350 mensen.

De eerste sloopwerken aan het oude kloostergebouw in Knesselare zijn vandaag al gestart. Het gebouw stond al een aantal jaren leeg. In 2020 kocht de gemeente Aalter het gebouw. Toen had het bestuur plannen om er een multifuncioneel ontmoetingscentrum van te maken. En dat zal het nu ook worden, want de plannen zijn definitief.

Kristof De Blaere (CD&V) - schepen van project Kloosterstraat Aalter : "De BKO komt erin, de bibliotheek, de Academie voor muziek woord en dans, ook het Knesselaarse muziek-en toneelonderwijs en er zullen ook heel wat vrijetijdslokalen zijn. Er komt ook een keuken, die zal dienst doen voor keukenworkshops en catering. Eigenlijk brengen wealles in één concept samen met als bedoeling om een bruisend centrum te creeëren die elkaar zal versterken uiteraard.

Binnen ligt het oude kloostergebouw er verlaten en vuil bij. Het zal dan ook volledig gesloopt worden, alleen de kapel zal blijven staan. Het pronkstuk van het nieuwe centrum wordt de evenementenzaal. Daar zullen 350 mensen binnen kunnen.  Aan het project hangt een stevig prijskaartje van 10 miljoen euro. De werken zullen anderhalf jaar duren, in het voorjaar van 2024 zal het nieuwe ontmoetingscentrum openen.