Veel mensen met langdurige mobiliteitsproblemen hebben een traplift laten installeren in hun woning. Ook andere woonaanpassingen maken het makkelijker om zelfstandig in eigen huis te kunnen bewegen, ondanks de mobiliteitsbeperkingen.
Niet iedereen met mobiliteitsproblemen ervaart dit echter permanent. Zo kan het zijn dat je aan het revalideren bent van een beenbreuk. Een traplift huren is in dat geval een mooie uitkomst.
Dit is slechts één van de vele voordelen van het huren van een traplift!

Beperk de kosten door een traplift te huren

Tijdelijk een traplift huren kan in veel situaties aantrekkelijk zijn. Als je bijvoorbeeld aan het revalideren bent van een operatie, een periode duizelig bent tijdens het traplopen of om een andere reden moeite hebt met traplopen is een traplift huren ideaal. Omdat je namelijk tijdelijk gebruik van de traplift wil maken, kunnen de kosten je tegenhouden om een traplift aan te schaffen. De prijzen van trapliften zijn immers niet mis. Als je daarentegen een traplift huurt, betaal je maandelijks een bedrag dat veel lager ligt dan de nieuwprijs van een traplift. Wanneer je de traplift echter langer dan twee jaar wil gebruiken, kun je overwegen om een traplift te kopen. Dan geniet je namelijk niet meer van het prijsvoordeel van huren ten opzichte van kopen.

Geen gedoe met de verkoop

Hoewel het prijsvoordeel voor veel mensen dé doorslaggevende factor voor huren is, kent een traplift huren ook bijkomende voordelen. Doordat je de traplift namelijk niet koopt, hoef je de traplift aan het einde van de huurperiode niet te verkopen. Dat betekent geen gedoe met het vinden van een koper, het bepalen van de prijs en het demonteren van de traplift. Vaak wordt in het huurcontract immers afgesproken dat de leverancier van de traplift verantwoordelijk is voor de installatie en demontage van de traplift. Kortom, als jij klaar bent met de traplift is het zo geregeld om de traplift te verwijderen uit je huis.

Trapliften in vele soorten en maten

Wanneer je ervoor kiest om een traplift te huren in plaats van te kopen, dan verwacht je misschien dat het aanbod aan trapliften beperkt is. Niets is echter minder waar, want ook wat de mogelijkheden van huur betreft, bestaan trapliften in vele soorten en maten. Als je bijvoorbeeld een smalle trap hebt, kun je het beste een compacte traplift huren. Wil je daarentegen liever een luxe traplift huren, dan zijn ook hierin de mogelijkheden eindeloos. Vergelijk dus verschillende aanbieders met elkaar om de beste traplift voor jou te huren voor een korte periode.