woensdag 8 mei
16°C
233 km

BBQ TIP

Mosselen met Currypasta en Kokosmelk

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 kg verse mosselen
1 eetlepel gember fijngesneden
2 eetlepels ajuin fijngesneden
400 ml kokosmelk
2 eetlepels orachideolie
1 eetlepel groene currypasta
1 eetlepel limoensap
4 eetlepels koriander vers gehakt

Bereiding:

Maak de BBQ klaar om direct te grillen op medium hoge temperatuur van 200°C.
Zet een wok op het vuur en doe daarin de arachideolie olie. Wanneer de olie warm is bak je de currypasta, gember en ajuin gedurende 1 minuut.
Voeg daarna de kokosmelk en het limoensap toe, meng alles goed door elkaar, en laat 5 minuten opwarmen tot de saus kookt.
Doe nu de mosselen in de wok, roer alles goed onder elkaar en bak alles onder gesloten deksel zodat de mosselen kunnen stomen.
Controleer of alle mosselen open zijn, zoniet bak ze dan nog een drie-tal minuten langer.
Verwijder de ongeopende mosselen, strooi de fijngehakte koriander over de mosselen als afwerking en serveer.

In bier gemarineerde hot-dog

Voor 4 personen

Ingrediënten:

braadworsten
aluminium schaal
flesjes bier naar keuze
grote eetlepel mosterd
ajuin

Bereiding:

Setup van de BBQ: direct medium hoge temperatuur 185°C

Doorprik de braadworst verschillende keren met een tandenstoker, zodat het bier goed in het vlees kan dringen (hoe vaker het vlees doorprikt werd, hoe meer het bier kan worden opgenomen).
Leg ze in de schaal en giet het bier erover.
Pel de ajuin en snijd in vier. Leg hem bij de worsten in de schaal en voeg ook de mosterd toe. Meng daarna grondig met een lepel.
Laat een aantal uren  marineren in de koelkast.
Plaats de schaal op de BBQ Direct boven de kolen, en laat het bier een twintigtal minuten koken.
Neem de worst uit de schaal en bak deze af tot een kerntemperatuur van 70°C wordt bereikt.
Snij het broodje open, leg er je favoriete sla op, de worst en werk af met BBQ saus, gebakken uitjes en andere toppings naar keuze