dinsdag 30 april
21°C
139 km

Voetbalclub KAA Gent staat voor beslissende match

Donderdagavond is het er op of er onder voor voetbalclub AA Gent in de conference league. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck moet winnen tegen het Noorse Molde om door te stoten naar de volgende ronde, om zo na de winter nog Europees te kunnen aantreden. Een gelijkspel is niet voldoende, daarom wil de coach zijn team extra motiveren door de spelers duidelijk te maken, dat ze ook spelen voor de gekwetste collega Tissoudali. Als AA Gent overwintert in Europa is de kans groot dat Tarik Tissoudali dit seizoen nog Europees voetbal kan spelen. 

Verbazing deze morgen bij de open training van AA Gent daags voor het aantreden in de conference League. Castro Montes, Torunarigha en Julien De Sart sluiten aan bij de groep. Net op het juiste moment want morgen moet AA Gent in de Ghelamco Arena winnen van het Noorse Molde wil het Europees overwinteren. Tijdens de persconferentie wordt de hoop de terugkeer van een aantal spelers meteen de kop in gedrukt.

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent
"Er zijn er een aantal waarvoor de wedstrijd van morgen absoluut te vroeg komt, misschien de volgende ook. Dus ik denk dat wij alleen Julien De Sart morgen in de selectie gaan hebben en dat is het. Al die jongens die nog afwezig zijn, de rest zal afwezig blijven."

 

Tijdens de heenwedstrijd in Noorwegen begin september wist AA Gent de netten proper te houden, maar zelf scoren lukte ook niet. Morgen is het dus van moeten.