vrijdag 1 maart
9°C
116 km

Zelzate heeft begroting 24 klaar

Zelzate heeft haar budget voor 2024 rond. De gemeente zal het komende jaar heel wat nieuwe investeringen doen. Zo wil men de veiligheid verhogen door de straatverlichting weer aan te zetten en op hotspots een mobiele veiligheidscamera te plaatsen. Maar Zelzate zal ook meer investeren in kinderopvang EN er wordt een inburgeringsambtenaar aangesteld.

Meer veiligheid, de straatverlichting blijft aan en de schuldenlast wordt voor het zesde jaar op rij afgebouwd. Dat is het financiële plan van Zelzate in een notendop. Er wordt weer flink geïnvesteerd in de inwoners klinkt het. Er is ook goed nieuws voor de gezinnen, want het budget voor de kinderopvang wordt met 125.000 euro verhoogd. Er komt een subsidie van 200 euro per plaats. Het gemeentebestuur wil zo meer uitbaters aantrekken. Ook het aanbod sportkampen en speelpleinwerking wordt uitgebreid.

Brent Meuleman (Vooruit), burgemeester Zelzate: "Het subsidiereglement heeft absoluut als doel meer plaatsen te creëren. Om zo nieuwe onthaalouders aan te moedigen om zich in Zelzate te vestigen want er is een nijpend tekort, in heel Vlaanderen, maar zeker ook in onze gemeente. Maar ook met het uitbreiden van het zomeraanbod in de zomervakantie willen we natuurlijk ook werkende ouders meer mogelijkheden bieden om hun kinderen een hele dag opvang te geven". 

Onze samenleving is steeds diverser, dat merken ze ook in Zelzate. De gemeente heeft een sterke gemeenschap nieuwkomers die zich goed moet kunnen integreren klinkt het. Daarom wordt er geld vrijgemaakt om een medewerker inburgering aan te stellen. Die moet een aanspreekpunt zijn voor nieuwe inwoners met een migratieachtergrond om hen op weg te helpen.