vrijdag 14 juni
19°C
55 km

Werken aan de fietstunnel in Kaprijke zijn gestart

In Kaprijke zijn de werken van start gegaan voor de bouw van een nieuwe fietstunnel onder de Expresweg E34/N49. De fietstunnel zal in het verlengde liggen van de fietssnelweg F423, die van Eeklo naar Zelzate loopt. *De fietstunnel wordt vlakbij het kruispunt van de Vaartstraat met de Expresweg gegraven. Daar gebeurde twee jaar geleden nog een dodelijk ongeval met een bromfietser. Vanaf volgend jaar, wanneer de fietstunnel klaar is, zullen tweewielers en voetgangers het gevaarlijke kruispunt dus niet meer hoeven over te steken.

Er werd al jaren over gepalaverd, maar hij komt er nu dus toch, de fietstunnel onder de Expresweg E34/N49 ter hoogte van Kaprijke. De werken voor de bouw van de fietstunnel zijn vanmorgen officieel van start gegaan. De fietstunnel ligt op het traject van de fietssnelweg F423, die van Eeklo naar Zelzate loopt. Ter hoogte van het kruispunt met de Vaartstraat in Kaprijke, gaat die fietssnelweg vanaf volgend jaar ondergronds, onder de E34.

Hendrik Van de Veere (CD&V), schepen van Mobiliteit en Verkeer Kaprijke: "Die komt onder de E34 te liggen in het verlengde van de fietssnelweg. Dat zal gebeuren in drie fasen eigenlijk, de eerste fase gaat over het verleggen van een persleiding, daarna zal er ten hoogte van de noordelijke zijde, de zijde van Kaprijke, een open sleuf gewerkt worden om dan in een laatste fase, ter hoogte van de zuidelijke zijde, de zijde van Lembeke, de laatste fase te realiseren".

De nieuwe fietstunnel moet het voor fietsers en bromfietsers veiliger maken om de drukke E34 over te steken. Want aan de vele kruispunten die op de Expresweg uitkomen, gebeurden er de voorbije jaren erg veel ongelukken, helaas vaak ook met dodelijke afloop. Vooral het kruispunt van de E34 met de Vaartstraat in Kaprijke staat gekend als een zwart kruispunt.Twee jaar geleden werd hier nog een achttienjarig meisje op haar bromfiets aangereden door een vrachtwagen. Het meisje overleefde de klap niet. Dankzij de bouw van de nieuwe fietstunnel wordt deze oversteek voor tweewielers vanaf nu veiliger gemaakt.