zaterdag 15 juni
18°C
11 km

Vechtpartij met steekincident in Deinze

Een zware vechtpartij tussen tientallen jongeren aan het station van Deinze is gisteren serieus uit de hand gelopen. Een van de vechtersbazen trok tijdens het incident een mes en verwondde er een andere jongere mee. De lokale politie van Deinze was snel ter plaatse, en kon drie daders oppakken. Burgemeester Jan Vermeulen reageert verontwaardigd en neemt maatregelen.

Gisterennamiddag liep het grondig fout in de stationsbuurt van Deinze. Een groepje West-Vlaamse jongeren raakte er betrokken in een grote vechtpartij. Het tumult ontstond eerst aan het jeugdhuis Brielpunt aan de Mouterijstraat in Deinze, maar het incident escaleerde even verderop aan het station. Een van de vechtersbazen trok een mes en verwondde daarmee een andere jongere. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, maar verkeerde niet in levensgevaar. De lokale politie van Deinze was snel ter plaatse en kon drie daders oppakken.

Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester Deinze: "Er zijn er drie opgepakt die vanuit Tielt kwamen en die opgepakt zijn. Het slachtoffer van het steekincident is ook niet uit Deinze en de aanleiding van het hele gebeuren is het feit dat iemand betrokken is in een bepaald feit die ook niet in onze stad woont en die onder toezicht staat van het jeugdparket van Oost-Vlaanderen en die zijn jeugdinstelling steeds ontvlucht, om naar hier te komen. Dus wij hopen nu dat het jeugdparket van West-Vlaanderen nu eindelijk die persoon in een gesloten instelling plaatst zodanig dat onze politiemensen daar niet steeds de handen mee vol hebben en capaciteit verliezen die niet nodig is".

In Deinze wordt dan ook verontwaardigd gereageerd op het steekincident met toch wel erg jonge daders. Zij krijgen allemaal een plaatsverbod. Burgemeester Jan Vermeulen laat intussen onderzoeken hoe zulke incidenten in de toekomst kunnen vermeden worden. Meer camera-toezicht in de stationsbuurt en de oprichting van een wijkcommissariaat in het station behoren tot de mogelijkheden.