donderdag 18 april
11°C
258 km

Trefpunt telt af naar de Gentse Feesten

Nog minder dan een maand en dan gaan de Gentse Feesten opnieuw van start. En daar kan Trefpunt, dat de Feesten organiseert op onderandere het Walter De Buckplein, natuurlijk niet bij ontbreken. Op vier locaties in de stad zorgen zij opnieuw voor een gevarieerd programma waarbij iedereen zijn gading kan vinden. En ook de de twee talentenwedstrijden 'Jonge Wolven en de Gentse Crochet' gaan opnieuw door.

Raymond van het Groenewoud vorig jaar op het Walter de Buckplein tijdens de Gentse Feesten. ook dit jaar heeft Trefpunt heel wat te bieden op vier verschillende locaties in de stad: het Walter De buckplein, het Baudelopark, Kantl en NTGent.

Jan Hoozee - artistiek leider Trefpunt: "Dat is wereldmuziek, pop, junk, folk, rock. We doen ook een hiphopavond. dat brengt mij bij een podium dat we nu voor het tweede jaar houden in het Baudelopark, 9000 represent. Een hiphoppodium met elke dag ook urban sports, dat is nieuw. met ondermeer paaldans, parkour, basketbal, breakdance en dan 's avonds een programma met allemaal hiphopartiesten".

Daarnaast zijn ook de Jonge Wolven weer van de partij, de wedstrijd voor beginnende muziekgroepen. Ook de Gentse Crochet wordt dit jaar weer uitgereikt. Da's het vrij podium waar iedereen zijn talenten kan komen tonen. Trefpunt brengt niet enkel artiesten van eigen bodem samen, maar ook vanuit het buitenland.

Jan Hoozee - artistiek leider Trefpunt: "Het tweede weekend hebben we een avond georganiseerd onder die noemer. Met een groep uit Italië, Slovakije en Kroatië. En dan zetten we ook een van de artiesten die wij goed vinden, Merle, op het podium in datzelfde kader".