Tectura sport voor het goede doel

`t Is nog even wachten op de Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT. Toch hielden ze in de middelbare school Tectura Groenkouter in Sint-Amandsberg vandaag al een actie voor het goede doel. Het thema van de Warmste Week dit jaar is `opgroeien zonder zorgen`. Een thema dat ze bij Tectura Groenkouter maar al te goed kennen want de school scoort al jaren hoog op de Kansen Indicator binnen het onderwijs. De hele school liep en fietste vandaag rondjes voor het goede doel. Wiskundeleraar en IronMan Lennert Grawet gaf het goede voorbeeld.

Een hele dag lang ettelijke kilometers lopen en fietsen. Voor de leerkrachten en leerlingen van Tectura Groenkouter in Sint-Amandsberg was het vandaag geen normale schooldag. Met z`n allen hielden ze een actiedag voor het goede doel, volledig in het thema van de Warmste Week dat dit jaar draait rond Opgroeien zonder Zorgen. Een thematiek die de school nauw aan het hart ligt. 

Ine Van Renterghem, directeur Tectura Groenkouter Sint-Amandsberg: "Wij hebben een school waar dat je eigenlijk een heel groot deel van de leerlingen aantikken tegen de OKI, dat is de Onderwijs Kansen Indicator. En dat zijn heel veel kinderen die alle steun kunnen gebruiken. 't Is zo dat we al op school werken met een maximunfactuur, maar alle beetjes die helpen om die factuur naar beneden krijgen die nemen we natuurlijk met beide handen aan. En dit leek ons een heel leuk initiatief". 

De leerlingen en leerkrachten toonden zich vandaag dan ook van hun meest sportieve kant, al blonk er toch eentje uit op het vlak van sportieve prestaties, wiskundeleraar Lennert Grawet. In augustus liep ie in Kopenhagen nog vlotjes de IronMan uit in een tijd van 10 uur en 17 minuten. 

Lennert Grawet, leraar Tectura Groenkouter Sint-Amandsberg: "Ik heb deze zomer een volledige Ironman gedaan en dat was mijn eindtijd, Ik had eerst voorgesteld om een hele dag 24 uur te lopen en te fietsen, of zelfs 12 uur maar de directie zei van neen, laat het ons op 10u17 minuten houden. Dan hebben we meteen ook een link naar jouw prestatie. En dat lijkt aardig te lukken he? Ja inderdaad,  dat ziet er goed uit, de meeste zijn behoorlijk tot zeer enthousiast gedurende hun activiteit dus dat is zeer goed, tof".