maandag 15 april
11°C
1 km

Studenten op straat tegen aanstelling Reuzegomlid aan de UGent

Vanmiddag vond in Gent een protestactie plaats tegen de aanwerving van een Reuzengommer door de universiteit Gent. De voormalige praeses van Reuzegom, Jef Jonkers, start een doctoraatstraject aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en architectuur. De man werd in mei dit jaar nog mee schuldig bevonden aan de dood van Sanda Dia. Een aantal studenten nemen aanstoot aan de aanwerving.

De actie was netjes aangevraagd maar veel gehoor bij de studenten zelf kregen ze voorlopig niet. Een handvol studenten , mensen van End Fossil, Roza en Actief linkse studenten verzamelden aan het UFO om via een korte mars door de stad halt te houden bij het rectoraat waar ze luidkeels hun ongenoegen kenbaar maakten.

Siska: "Wij zijn het niet eens met het feit dat er een Reuzegommer wordt aangesteld aan de UGent als doctoraatsstudent, ook al vinden we dat mensen een tweede kans verdienen. Wij vinden het onverantwoord dat een persoon die bewezen heeft aan de KU Leuven dat hij een machtspositie niet aankan, gewoon wel bij de U Gent wordt aangenomen, zonder enige twijfel".

De UGent werft de voormalige praeses van Reuzegom aan als doctoraatsstudent binnen de onderzoeksgroep IDlab van de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur. , Alhoewel de man geen direct contact zal hebben met de studenten vrezen de actievoerders voor wat komt. Ter plekke was de rector niet te zien, hij verspreidde vanmiddag wel een mail waarin hij uitlegt dat er niet lichtzinnig is omgegaan met de aanwerving. Juridische experts hebben zich er van vergewist dat er en er geen enkel juridisch bezwaar is tegen de aanwerving.