Speel eens een gezelschapsspel tijdens de middagpauze

Een gezelschapsspel tijdens de middagpauze. Voor de één een lumineus idee, voor de ander iets wat niet thuishoort op de werkvloer. Nochtans zorgt een spel voor een ontspannen sfeer tijdens de middagpauze en voor meer sociaal contact onder de collega's. Het laat je ook perfect deconnecteren. Maar volgens een studie van Asmodee, een bedenker en verdeler van gezelschapspelletjes, wil momenteel maar 1 op de 3 Belgen een spel spelen tijdens de middagpauze. En dat willen ze bij Asmodee veranderen. De medewerkers van softwarebedrijf Showpad uit Gent zijn het alvast gewoon. 

Een kaartspel of een potje Dixit onder de middag. Het is iets heel gewoons bij softwarebedrijf Showpad in Gent. Sinds mei spelen de medewerkers er op dinsdag en donderdag een gezelschapsspel tijdens hun middagpauze. Uit een studie van spelmaker en verdeler Asmodee blijkt dat acht op tien Belgen het leuk vindt een gezelschapspel te spelen, maar slechts een op drie zou het ook op de werkvloer willen doen. Maar bij Showpad kunnen ze hun spelpauze niet meer missen. 

Leen De Clercq, Global Head of Talent Acquisition Showpad: "Bij Showpad vinden we connectie heel belangrijk. We merken dat ook dat onze collega's daarnaar verlangen en die spelletjes spelen is een van de manieren om mensen echt te connecteren. Binnen je eigen team maar ook met mensen vanuit een ander team. En zo even weg te zijn van het pure werk en even te kunnen ontspannen". 

Een gezelsschapspel  wordt ook aangeraden door experts. Het werkt niet alleen ontspannend maar het is ook een laagdrempelige manier om je collega's beter te leren kennen. Wie samen plezier maakt op het werk kan daardoor ook beter samenwerken. Bij Showpad merken ze alvast dat het welzijn van hun medewerkers verbetert door activiteiten aan te bieden. De spelpauze is er een logische keuze. Er werken om en bij de 500 mensen bij het softwarebedrijf. Velen doen aan telewerk maar komen graag op dinsdag en donderdag naar kantoor om te spelen. Zo kunnen ze na het spel weer opgeladen aan het werk gaan.