vrijdag 1 maart
9°C
74 km

Schoolkinderen planten nieuw bosje aan de Oude Bareel

De leerlingen van het Sint-Janscollege Oude Bareel in Sint-Amandsberg hebben vanmorgen de handen uit de mouwen gestoken tijdens een boomplantactie. Naast het Mierenbosje, vlakbij de school, gingen er 400 bomen en struiken de grond in. Voor de stad Gent was dit ook een belangRIJK moment, want deze boomplantactie kadert in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Groen. Daarmee beschermt de stad meer dan 250 hectare aan bestaande groengebieden en zorgen ze ook voor zo'n 110 hectare aan nieuw natuur-en bosgebied. 

Eerst nog wat uitleg en dan kan het echte werk beginnen voor de leerlingen van het Sint-Janscollege Oude Bareel. Op dit perceel aan de Achtenkouterstraat, vlak naast het Mierenbosje in Sint-Amandsberg gaan vandaag 400 bomen en struiken de grond in.

Anna en Emma: "Omdat we meer groen in onze natuur willen en omdat bomen ook zorgen voor zuurstof omdat ze CO2 gaan innemen en vervangen door zuurstof en daardoor kunnen wij ademen.

Momenteel heeft de stad Gent net geen 4 hectare groengebied in haar bezit aan de Oude Bareel. De komende jaren zullen daar nog percelen bijkomen en zal het natuur-en bosgebied uitbreiden tot 8,5 hectare. Volgend jaar mag de buurt ook mee nadenken over de inrichting. Een speelbos of een picknickweide? Alles is mogelijk. 

Astrid De Bruycker (Vooruit) - schepen van Openbaar Groen Gent: "Dit is eigenlijk niet minder dan een historisch moment want dit zijn de eerste bomen die in de grond gaan binnen ons gebied RUP Groen. Het RUP Groen is een Ruimtelijk Uitvoeringsplan waarmee we als stad 370 hectare groen beschermen of de nieuwe ontwikkeling ervan mogelijk maken. Dat is letterlijk een plan waar mensen 10 jaar lang aan gewerkt hebben. Dus het feit dat die bomen vandaag eindelijk in de grond gaan is echt een heel heuglijk moment".