Scholieren volgens stage bij de Gentse politie

Twintig Gentse jongeren lopen vanaf vandaag stage bij de Gentse Lokale Politie. Ze volgen er acht dagen lang een opleiding tot Junior Flik.

De scholieren zijn nog maar vijftien jaar, maar hebben nu al een hart voor het politieberoep. Dankzij deze stage kunnen ze acht dagen lang kennis maken met de werking binnen het korps en het takenpakket van de agenten. Wij konden vanmorgen al eens meevolgen tijdens de drilloefeningen. `t is de eerste keer dat de Gentse lokale poltie deze stage tot junior flik organiseert. Het poltiiekorps wil op die manier de voeling van de Gentse jeugd met de lokale politie versterken.

Pascale Verschueren, projectleider Poltitie Gent: "Anderzijds zit er natuurlijk ook een recruteringsidee achter. en willen we hen onderdompelen in het bad van de politiejob, willen we hen laten kennismaken met de veelzijdigheid van de job, maar ook aantonen dat die veelzijdigheid ook van zichzelf moet komen. Het gaat niet altijd sport en spel zijn maar we willen ook de ernst van de job aantonen. We gaan de-escalerend communiceren omdat communicatie een sterk wapen is, dilemma-training, dus dat gaan we hen ook leren en aantonen".

Vandaag was de eerste dag van de achtdaagse politiestage. Voor veel scholieren was het nog wat zoeken naar de juiste kadans. Maar `t werd meteen al duidelijk dat het Gentse politiekorps binnen een paar jaar een aantal sollicitatiebrieven mag verwachten.

insluiten