Podcast over de E17

De E17 is een van de drukste snelwegen in ons land, maar weinig automobilisten staan stil bij de geschiedenis van de snelweg. Al 50 jaar rijden we over de E17, vroeger bekend als de E3. IN die 50 jaar is er heel wat gebeurd. Lucas Derycke en Ellis Meeusen bundelden, samen met drie erfgoedcellen, een aantal verhalen en anekdotes in een podcast. Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat er ooit restanten van een mammoet gevonden zijn langs de E17 in Destelbergen.

De kettingbotsing op de E17 in Nazareth in 1996. Het is een van de onderwerpen die aan bod komt in de nieuwe podcast 'Alle E17 goed'. Drie erfgoedcellen gingen voor het 50-jarig bestaan van de E17 op zoek naar feiten, getuigenissen en verhalen over de snelweg. Met dat materiaal gingen ze naar audio- en theatermakers Lucas Derycke en Ellis Meeusen. Zij maakten er een podcast van.

Helena Vanommeslaeghe - Erfgoed Viersprong: "De podcast is heel divers. Het gaat over dagelijkse dingen die mensen zijn tegengekomen op de E17. Zo is er het verhaal van iemand die met de caravan op vakantie vertrekt, maar al dan niet aankomt. Andere dingen gaan terug over de aanleg van de E17. Zo zijn er veel onteigeningen geweest waardoor dorpen uit elkaar zijn gesneden. Maar ook kleine menselijke verhaaltjes komen er in naar boven".

Zo is er het verhaal over de mammoet die gevonden is tijdens de aanleg van de E17 in Destelbergen. Wie meer verhalen over de E17 wil horen, kan de podcast gratis beluisteren via Spotify.