vrijdag 1 maart
9°C
69 km

Oosterzele moet weer op zoek naar plaatsen voor kinderopvang

In Oosterzele moeten de ouders van 18 kindjes op zoek naar een nieuwe kinderopvang, omdat de noodopvang in de gemeente eind dit jaar sluit, en da`s drie maanden vroeger dan gepland. Een vervelende situatie voor de ouders van de kinderen, want die moesten dit jaar al eens veranderen van kinderopvang. Begin dit jaar sloot kinderdagverblijf Olio voorgoed de deuren na een gerechtelijk onderzoek, en in juni ging ook de creche Bambaloe dicht omdat de veiligheidsvoorschriften niet werden gevolgd. De kinderen werden al die tijd opgevangen in een noodopvang, maar de zelfstandige uitbater laat nu weten dat de creche eind december al wordt gesloten.

Voor de derde keer dit jaar is het alle hens aan dek in de gemeente Oosterzele om op korte tijd nieuwe opvangplaatsen te creeren in de kinderopvang.  En da`s op z`n zachtst gezegd een vervelende situatie. In februari van dit jaar moest het kinderdagverblijf Olio in Oosterzele de deuren sluiten nadat er wanpraktijken waren vastgesteld. En in juni ging ook de creche Bambaloe in Balegem dicht. Dit keer omdat de veiligheidsmaatregelen niet zouden gevolgd zijn. Een groot deel van de kinderen kon daarom tijdelijk terecht in een noodopvang in Balegem. Normaal gezien tot maart volgend jaar. Maar de zelfstandige uitbater heeft nu besloten om de creche al vroeger te sluiten, eind december al.

Els De Turck (CD&V), schepen van Sociale Zaken Oosterzele: "Spijtig genoeg worden we geconfronteerd met een externe organisator die voor ons de noodopvang georganiseerd heeft, eind dit jaar te stoppen met de noodopvang. Dus dat wil zeggen dat de plaatsen terug vacant zijn en dat we dringend op zoek zijn naar een nieuwe externe partner daarvoor".

De noodopvang in Oosterzele telt nu 18 vergunde plaatsen. Normaal gezien liep de tijdelijke vergunning tot maart 2024 en zou de vergunning daarna verlengd worden. Maar door het vroegtijdig stoppen van de uitbater gaat Oosterzele nu op zoek naar een nieuwe externe partner om een kinderopvang op de huidige locatie van de noodopvang uit te baten. Uitbaters van kinderdagverblijven in de buurt en in de omliggende omgeving werden intussen al gecontacteerd met de vraag of zij interesse hebben om de noodopvang verder te organiseren en de kinderopvang later ook verder te zetten.