Minard stelt als eerste het programma voor de Gentse Feesten voor

`t Is nog 83 dagen tot aan de start van de Gentse Feesten, maar in de Minardschouwburg staan ze al vol ongeduld te trappelen om eraan te beginnen. Daar werd vanmorgen, met veel bravoure, het programma voor de komende Gentse Feesten voorgesteld. En de Minardschouwburg staat tijdens die tien dagen feest in de stad, garant voor echt Gents volkstoneel. En da`s dit jaar niet anders.

Het is nog even geduld oefenen voor de aftrap van de Gentse Feesten deze zomer, maar hier en daar beginnen de eerste programmaties voor het tiendaagse volksvermaak al de kop op steken. De Minardschouwburg wou absoluut de eerste zijn en stelde vanmorgen al het programma voor de Gentse Feesten voor. En de Minardschouwburg kiest als vanouds voor traditie, met een programma dat doorspekt is met echt Gents volksvertier.

Nathalie De Neve, directeur Minardschouwburg Gent: "Ik denk dat we naar aloude traditie het theater weer vullen met echte Gentse stukken, de Minard heeft ook die opdracht om het Gentse volkstheater een plek te bieden. Wij staan garant voor 30 voorstellingen 6000 bezoekers in die tien dagen en ook heel veel pintjes op ons zomerterras. Dus wij staan alvast te popelen om de echte Gentse feesten hier in de Minard van start te laten gaan".

De Minardschouwburg brengt dit jaar 4 premieres tijdens de Gentse Feesten, ondermeer die van Het Vernieuwd Gents Volkstoneel. Bob De Moor is kind aan huis in de Minardschouwburg en vormt al 25 jaar een goed draaiende tandem met  schrijver en voormalig journalist Jo Van Damme. Dit jaar brengen ze Zappa tijdens de Gentse Feesten, vernoemd naar Frank Zappa, die er eigenlijk niet zo heel erg veel mee te maken heeft. Bittere ernst wordt het dan weer tijdens de voorstelling van Ziede Gij mij Geire, de premiere van de Twie hieres van Stand, Koen Crucke en Luk De Bruyker. Zij brengen tijdens de Gentse Feesten een ode aan Will Ferdy, de Gentse zanger die dit jaar overleed en een icoon was van het vlaamse lied.  En de Minardschouwburg staat ook nog altijd garant voor volksvermaak in de echte Gentse toale en tradice. Zo krijg je er ook nog een stuk van de compagnie van De Leute, Gentse les door de Perfesser Gents en ook Wim Claeys komt langs met z`n accordeon voor de nacht van de Vuile Liedjes.