zaterdag 24 februari
8°C
0 km

Kringloopwinkel Eeklo opent opnieuw de deuren: "Groot succes"

De Kringloopwinkel in Eeklo heeft vanmorgen opnieuw de deuren geopend. De Kringloopwinkels van het Meetjesland zagen het met de strengere maatregelen niet zitten om open te blijven en besloten twee weken geleden om te sluiten. Intussen werd een reservatiesysteem op poten gezet en vandaag voor het eerst uitgetest.

Sinds vanmorgen kan je opnieuw gaan winkelen in de Kringloopwinkel in Eeklo. En daar zaten veel mensen duidelijk op te wachten, want het eerste tijdslot, om 10 uur, zat meteen vol.

Ook spullen afgeven niet mogelijk

Twee weken geleden besloten de vijf Kringloopwinkels in het Meetjesland om de deuren tijdelijk te sluiten. De medewerkers zagen het niet zitten om meteen een reservatiesysteem op poten te zetten. Ook spullen afgeven was niet mogelijk, omdat het moeilijk is om dat coronaproof te doen.

Testweek

Intussen is het reservatiesysteem uitgewerkt en kon het vandaag voor het eerst uitgetest worden. Ook het brengpunt in Eeklo is opnieuw open. Als het winkelen op afspraak deze week gunstig verloopt, gaan ook de winkels in Aalter, Maldegem, Zomergem en Assenede opnieuw open.