dinsdag 28 november
3°C
15 km

Koninklijke Militaire School kiest voor Oudenaarde voor groot spektakel

Op de Markt in Oudenaarde hebben bijna 100 laatstejaarsstudenten van de Koninklijke Militaire School in Brussel hun diploma gekregen. Voor de studenten zelf natuurlijk een bijzonder moment, maar dat is het ook voor de stad Oudenaarde, want nog nooit gebeurde de diploma-uitreiking op verplaatsing. De laatstejaarsstudenten zijn nu officieel officieren en kunnen nu een belangrijke rol spelen binnen Defensie.

Primeur voor Oudenaarde

Dat de ceremonie in Oudenaarde doorgaat, is uitzonderlijk. Normaal krijgen de laatstejaarsstudenten hun diploma in Brussel, maar voor het eerst gebeurt de ceremonie op verplaatsing. Oudenaarde is samen met Dinant al bijna 10 jaar peterstad van de Koninklijke Militaire School.

Marnic De Meulemeester (Open Vld) - burgemeester Oudenaarde
``Wij hebben een zeer goede samenwerking met veel uitwisselingen. Het is zo dat Defensie naar buiten wil treden, dus niet alleen het centrale gedeelte in Brussel. Maar ze willen ook naar de provincies komen. Oudenaarde is uitgekozen als partnerstad. Wij zijn daar natuurlijk zeer gelukkig mee en wij hebben op regelmatige basis uitwisselingen. Van groepen die de Koninklijke Militaire School gaan bezoeken en omgekeerd ook.``