zaterdag 24 februari
8°C
11 km

Kerk van Maldegem Donk staat te koop

Particulieren die een kerk kopen, `t begint stilaan een gewoonte te worden. Vorige week brachten we nog een reportage over de kerk aan de Meulesteedsesteenweg in Gent die te koop staat. En nu blijkt dat ook de kerk in Donk bij Maldegem een verkoopsbordje voor de deur heeft gekregen. De kerk wordt verkocht vanaf 290.000 euro en wie ze koopt, mag er grotendeels z`n zin mee doen, al zijn er toch wel een aantal beperkingen.

De imposante neogotische Sint-Jozefskerk in Donk, deelgemeente van Maldegem, staat sinds kort te koop. De laatste eucharistieviering werd hier in januari nog gegeven en sindsdien werd de kerk van Donk ontwijd en door het bisdom Gent te koop aangeboden op de vastgoedmarkt. Wie 290.000 euro, of meer, op zak heeft, kan de kerk van Donk kopen. De hoogst biedende kan uiteindelijk eigenaar worden van dit unieke gebouw. Maar wat je ermee kan aanvangen heeft wel zo zijn beperkingen.

Michel De Keyzer, vastgoedmakelaar: "We raden kopers aan om zeker doorspraak te hebben met het lokale bestuur, met de dienst stedenbouw om te kijken van kan hun potentiele invulling effectief, Daarnaast zal ook het bisdom de vinger aan de pols houden en kijken van wat zal de toekomstige invulling zijn om toch ook geen andere religie toe te staan in dit gebouw - een moskee mag het dus al niet worden, een discotheek ook niet, dat hoorde ik je daarnet al zeggen, al de rest mag wel dan? Wel ja, tis niet aan mij om daarover te beslissen, maar we zitten in woongebied dus dat biedt zeker mogelijheden.

Wonen in deze idyllische kerk van Donk, het zou dus best wel eens kunnen. Maar vooraleer je hier je bed en je keukentafel wil neerpoten, zal je toch wel een beetje de handen uit de mouwen moeten steken. 

Michel De Keyzer, vastgoedmakelaar: "Handige Harry`s kunnen inderdaad ook zeker komen kijken, er zullen wel wat ingrepen nodig zijn om het comfort te gaan verhogen zoals een keuken, badkamer en dergelijke want dat is er momenteel niet".