maandag 15 april
11°C
1 km

KAA Gent speelt voortaan in de Planet Group Arena

Het voetbalstadion van KAA Gent heeft een nieuwe naam: de Buffalo’s spelen voortaan hun thuiswedstrijden in de Planet Group Arena. De voetbaltempel zal de komende jaren die naam dragen. HR-expert Planet Group betaalt 1 miljoen euro per jaar voor de naming rights. Zo wil eigenaar Sam Baro de sportieve ambities van KAA Gent nog meer kracht bijzetten.

Sam Baro nam in juli vorig jaar 97 procent van de aandelen van KAA Gent over. Die overname zorgde voor een nieuw toekomstperspectief én hield de club verankerd in het Gentse. Ook Planet Group, Baro’s grootste onderneming, heeft zijn hoofdzetel in Gent. De bedrijvengroep is trots deze unieke kans te kunnen grijpen.

Cedric Van Uffel, marketing manager bij Planet Group:  “Dit een unieke kans is die we niet konden laten liggen. HR en voetbal zijn zonder twijfel een maatschappelijk goeie fit.” 

Planet Group was al loge- en tribunesponsor van KAA Gent. Met de stadionnaam wordt het partnership nog verder uitgebreid. 

Sam Baro: "Ik vind het belangrijk om Planet Group te linken aan sport. We zijn niet toevallig genomineerd als sportbedrijf van het jaar. Dat komt omdat we heel veel initiatieven nemen om sport deel te laten uitmaken van onze bedrijfscultuur.”

Over Planet Group

Planet Group werd in 2004 opgericht door ondernemer Sam Baro. De bedrijvengroep is gespecialiseerd in flexible en temporary staffing, met specialisaties in onder meer de ICT-, HR-, Engineering- en zorgsector. In 2021 stapte investeringsfonds Creafund voor 30 procent in het kapitaal van Planet Group om de groei van het bedrijf te versnellen. Intussen is Planet Group goed voor meer dan 125 miljoen euro omzet en stelt het meer dan 2.000 mensen tewerk, onder wie 110 in het Planet Business Center-kantorencomplex aan The Loop in Gent. Vanaf juli 2024 verhuist Planet Group trouwens naar de Blue Towers vlakbij de Planet Group Arena.