dinsdag 31 januari
8°C
6 km

Ikea Gent zet drones in voor inventaris stock

Bij de Ikea-vesting in Gent houden drones voortaan de winkelvoorraad bij. De voorbije 6 maanden werden bij wijze van experiment al drones ingezet die na sluiting de stock scannen en tellen. Het systeem werkt 's nachts en zeer precies. Zo worden er minder onderdelen nodeloos besteld, wat op zijn beurt voor minder vrachtvervoer zorgt. Gent heeft de primeur vast, de bedoeling is dat het dronessysteem wereldwijd wordt uitgerold.

Bij Ikea Gent vliegen deze drones intussen al een 6  tal maanden rond. Het gaat om een proefproject. De drones moeten het bijhouden van de stock vereenvoudigen en de foutenmarge verkleinen.
Bram Nevejans – Logistiek coördinator Ikea Gent: "Het is al snel duidelijk dat de drones hier zijn om ons te helpen, te assisteren bij het tellen en het verlichten van het werk. Niet om over te nemen. Wij hebben andere dingen te doen, liever te doen dan inventaris te tellen. Als dat autonoom kan gebeuren als we dan een mooi verslag krijgen met afwijkingen. Kunnen wij onze werkzaamheden in een ander thema steken. Tijd winst en veiligheid"

De stock accuraat bijhouden via drones zal later in alle Ikea vestigingen  ter wereld waar het kan, toegepast worden.