zaterdag 15 juni
18°C
4 km

Hoge waterstanden zorgen ook bij ons voor wateroverlast

De regen van de voorbije dagen, en de vele liters water die er gisteren nog eens bijgevallen zijn , heeft voor heel wat wateroverlast gezorgd in onze regio.  Zo liepen in Gontrode, een deelgemeente van  Melle, enkele huizen onder water. In Kruisem en Deinze blijft het voorlopig beperkt tot een aantal straten die er blank staan. Dat zorgt daar dan ook voor de nodige verkeershinder. En in Zulte kreeg de Nachtegalenlaan het hard te verduren.  

Het begon vannacht, zeggen de buurtbewoners. Het water in de velden achter de huizen begon te stijgen en ondanks de voorzorgen die we genomen hadden was het water niet meer tegen te houden. Het stroomde door de huizen en zelf de Geraadsbergsesteenweg moest een tijd lang worden afgesloten. Even verder op in Melle is een andere brandweerploeg druk in de weer met water wegpompen en zandzakken aanbrengen. Daar liep de sporthal van het college onder, nadat de achtergelegen voetbalvelden die als buffer dienen, het water niet meer konden slikken. In Deinze is de Oudenaardsesteenweg , ter hoogte van industriegebied De Prijkels, afgesloten. De straat staat blank, maar ook enkele bedrijven dreigende in de problemen te komen. 

Jan Vermeulen (CD&V) – burgemeester Deinze: "Er waren wel wat bedrijven waar het zorgwekkend was daar is onze brandweer hardnekkig bezig om alles in goede banen te leiden. We hadden gisterenavond ook een woning die onder gelopen was aan de nachtengalenstraat, dat is momenteel niet meer het geval. Er was ook een kelder en een garage onder gelopen. Er zijn inderdaad heel wat kelders onder gelopen in onze stad, ook omdat het grondwater opsteekt". 

Ook in de naburige gemeente Kruishoutem zijn er problemen. Daar zijn het de Zaubeek en de Kattebeek die voor wateroverlast zorgen.