maandag 15 april
11°C
2 km

Grootscheepse politiecontrole op de E40

De federale wegpolitie heeft vandaag een grootscheepse controle actie gehouden op de E40. Focus lag vooral op het vrachtvervoer en het personenvervoer. Bussen, vrachtwagens maar ook bestelwagens werden gecontroleerd. Naast controle op de verplichte boorddocumenten, werden de voertuigen ter plaatse ook aan een technische keuring onderworpen. Passagiers op bussen moesten de bus verlaten, en de koffers werden gescand. In totaal werkten er ruim 250 mensen mee aan de actie op de parking van de E40 in Wetteren.

Wie vandaag op de E40 richting Gent of Brussel reed, kon niet ontnappen aan de politiecontrole ter hoogte van het tankstation in Wetteren. Die richtte zich vooral op bussen en bestelwagens.

Kristiaan Popelier - hoofdcommissaris Federale Politie: "Dat wil dus zeggen dat het een volledige controle is die het volledige voertuig onderhanden zal nemen. Is het voertuig rijvaardig, zijn daar geen mankementen? We gaan alles controleren wat we kunnen zien, de banden de remschijven.  

Vrachtwagens en bestelwagens waarvan de lading niet goed vastligt vliegen op de bon en moeten herladen worden. Ook het gewicht wordt meteen gecontroleerd. Bij de buschauffeurs worden ook de rij en rusttijden en de verplichte rijvaardigheidsattesten gecontroleerd. En ook de passagiers en hun bagage ontsnappen niet aan een controle.

Annelies Verlinden (CD&V) – minister van Binnenlandse Zaken: "We zien dat heel veel criminaliteit grensoverschrijdend is en daarom ben ik ben blij dat hier vandaag maar liefst 18 verschillende diensten, inspectiediensten, politiediensten, douane aanwezig zijn om samen te werken. Vaak is die overtreding een complexe problematiek , rij-en rusttijden maar ook van drugs of gevaarlijke stoffen. En dus moet er samengewerkt worden zoals wij soms mensen vanuit België naar het buitenland sturen. Ben ik blij dat hier mensen vanuit het buitenland hier aanwezig zijn om samen te werken, om te leren van elkaar. En zo die criminaliteit de baas te kunnen.