vrijdag 14 juni
19°C
34 km

Ganda Ham investeert en wil export verdubbelen

Ganda ham, de bekende hesp die onder meer in Destelbergen gemaakt wordt, zit in een nieuw jasje. EN dat mag je best letterlijk nemen. De sneetjes ham worden sinds kort op een nieuwe manier verpakt. Ze worden gevouwen en de plastic folie tussen de sneetjes verdwijnt. Da's niet alleen beter voor het milieu, het is ook gebruiksvriendelijker. Daarnaast heeft het bedrijf Ganda de ambitie om de Ganda Ham ook buiten Europa bekend te maken. Zo lopen er op dit moment gesprekken met Japan.

De bekende Ganda ham, elk jaar produceert het bedrijf zo'n 150.000 van deze exemplaren. Die kan je in verschillende vormen en gewichten kopen in de winkel. Sinds vorige week werkt het bedrijf met een nieuwe techniek voor de sneetjes ham. Zo zal je voortaan geen plastic folie meer tussen het vlees vinden.

Koen Damme - CEO Ganda Ham: "Wij hebben een nieuwe verpakking op de markt gebracht. Daarmee gaan we inspelen op het duurzaamheidsverhaal. We hebben een nieuwe legwijze ontwikkeld waardoor we 29 procent minder verpakkingsmateriaal gaan gebruiken. Wij gaan namelijk onze Ganda ham gaan vouwen. Ook onze machine hebben we aangepast. Dat vroeg uiteraard wel een kleine investering. Het is een volledig nieuwe manier van presenteren. Zeer gebruiksvriendelijk. Haalt gemakkelijk uit elkaar en weinig verpakking in de vuilbak voor de consument".

Daarnaast zal Ganda tegen 2030 al haar koelsystemen aanpassen en laten draaien op CO2. Het bedrijf, met vestigingen in Destelbergen, Maldegem en Sint-Amands, wil Ganda Ham nog wat bekender maken in ons land. Daarbij willen ze vooral de horecazaken overtuigen om meer met Ganda Ham te werken, want het moet niet altijd Serrano of Parma ham zijn.