maandag 15 april
11°C
1 km

Flanders Collection Car in de hallen van Flanders Expo

Liefhebbers van oldtimers en blitse bolides moeten dit weekend in Flanders Expo in Gent zijn voor de 34e editie van Flanders Collection Cars. De focus ligt dit jaar op Ford Mustang, Corvette, het Circuit van Zolder en de Italiaanse autobouwer Bizzarrini. Flanders Collection Car lokt jaar na jaar meer bezoekers, daarom is beslist om het evenement niet twee, maar wel drie dagen te laten doorgaan.

Het is vrijdagnamiddag en de hallen van Flanders Expo lopen goed vol. Drie dagen lang kan je hier meer dan 350 auto's bewonderen tijdens Flanders Collection Cars. En net zoals bij de 33 vorige edities zijn er ook dit jaar enkele bijzondere exemplaren naar Gent gekomen zoals deze Bizzarrini, vernoemd naar de gelijknamige Italiaanse autobouwer.

Kobe Engels - Flanders Collection Cars: "Hij was eigenlijk ontwerpen om het vuur aan de schenen te leggen in de racewereld van merken als Ferrari en Lamborghini in der tijd. Tussen 1964 en 68 is dit model geproduceerd en er zijn maar 133 stuks van gemaakt. Een redelijk exclusief model in de autosportwereld".

Wie nog bekend is in de autosport is Thierry Boutsen. Hier staat zijn Formule 1- wagen waarmee hij in 1984 op het Circuit van Zolder reed.

Kobe Engels - Flanders Collection Cars: "Wat ook het laatste jaar was dat de Belgian Grand Prix in Formule 1 plaatsvond op Circuit Zolder en ter ere van die gelegenheid, want dat is exact 40 jaar geleden staat Circuit Zolder hier om Thierry Boutsen op die manier extra in het licht te zetten. Hij zal hier zondag ook aanwezig zijn voor een meet and greet in de voormiddag met alle fans".