dinsdag 31 januari
8°C
12 km

Ferm zoekt nieuwe collega's op de markt in Lochristi

De katholieke vrouwenorganisatie Ferm had deze voormiddag haar tenten opgeslagen op de wekelijkse markt van Lochristi. Niet met de bedoeling om er producten aan te prijzen of te verkopen, maar wel om  marktbezoekers aan te sporen om voor een job in de zorgsector te kiezen. Wie een gratis appel aannam, kreeg er een gratis babbel bij. Het gespreksonderwerp tijdens de babbel ging over werken in de zorgafdeling van Ferm, want ook zij hebben een groot tekort aan helpende handen.

Wie deze morgen een appel aannam op de markt van Lochristi kon zich aan een babbel verwachten. Want Ferm, die onder  andere kinderopvang, thuishulp, poetsdiensten en dergelijke aanbiedt, heeft ook te kampen met een gebrek aan personeel. En aangezien er op vacatures weinig wordt gereageerd, trok Ferm naar de markt om daar mensen te ronselen.

Lincy Tyncke – Ferm Lochristi: "We spreken hier op de markt, het doelpubliek. Het zijn heel veel gepensioneerden, dat krijgen we ook heel vaak als reactie van “ik werk niet meer”. Wij willen ons in de kijker zetten, onze organisatie. Wij proberen aan te spreken of ze mensen kennen, of zij zelf ze mogen ook vrijwilliger worden. Maar ook of buren kennen, kinderen, kleinkinderen, die interesse hebben in een job bij ons. Als vaste kracht, als vrijwilliger, als jobstudent eigenlijk kan alles".

Vandaag was voorlopig de laatste keer datje Ferm op de markt kon aantreffen, wie nu nog interesse heeft surfen naar www.samenferm.be