vrijdag 1 december
0°C
76 km

Feestelijk slot van het Babbelfestijn in Eeklo

In Eeklo werd vandaag het babbelfestijn afgesloten. Een week lang konden kinderen die het moeilijk hebben met het Nederlands deelnemen aan activiteiten om zo hun kennis van onze taal bij te schaven. En tegelijk maakten ze ook kennis met het vrijetijdsaanbod van de stad. Vandaag, op de laatste dag van het kamp, werden ouders, broers en zussen uitgenodigd en kregen de deelnemers een attentie.

De Katrol Meetjesland organiseerde de afgelopen week een taalstimulerende zomerwerking voor kinderen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn. Op deze manier willen ze de kinderen Nederlands bijleren en hun klaarstomen voor het aankomende schooljaar. Vandaag was de slotdag. Met een dansje en een attentie komt er aan deze leerrijke week een einde.

Nelle Meuleman, De Katrol Meetjesland: "Het babbelfestijn is een taalkamp voor laag taalvaardige kinderen. In de ochtend gingen de kindjes aan de hand van educatieve spelletjes met begeleiders taal leren. Via heel simpele spelletjes willen we ze al prikkelen met taal omdat het vaak ook kindjes zijn die in de vakantie geen Nederlands horen. De stap om dan op 1 september weer heel veel Nederlands te praten is moeilijk".

Naast taal bijbrengen, had het babbelfestijn ook het doel om anderstalige kinderen en ouders kennis te laten maken met heel wat vrijetijdsactiviteiten in Eeklo. Om de kinderen te belonen voor hun inspanning kregen zij een nieuwe boekentas met inhoud cadeau van de Ladies Circle.