Extra hinder door werken aan kruispunt N70 in Oostakker

Vanaf vandaag is de derde fase gestart van de werken op het kruispunt N70-Orchideestraat in Oostakker. In de richting van Lochristi worden zowel de rijbaan als het fietspad ingenomen, en dat zorgt voor sterke verkeershinder.

De werken aan het kruispunt zorgen ervoor dat sommige afslagbewegingen verstoord of niet mogelijk zijn. En dat zorgt voor extra verkeershinder. Zo moeten fietsers die naar Lochristi omrijden via de Voordestraat en de Sparrenlaan. Fietsers die uit Lochristi komen hebben geen last van de werken. 

Grotere hinder voor gemotoriseerd verkeer

Voor het andere verkeer is de hinder groter. In beide richtingen is er maar 1 rijstrook beschikbaar. Verkeer uit Gent kan niet meer afslaan aan de Groenstraat, er is een omleiding via de Hollenaarstraat. Het verkeer dat uit Lochristi komt kan niet meer naar de Drieselstraat. Er is een omleiding langs de Smalle Heerweg. Als je vanuit Lochristi komt kan je niet meer naar de oprit van de R4. Je moet dan de oprit richting Zelzate gebruiken en rechtsomkeer maken aan de Schansakker. De afrit van de R4 richting Gent en de aansluiting op de Orchideestraat gebeuren allemaal over 1 rijstrook. De werken duren tot eind november.