dinsdag 28 november
3°C
11 km

Evergem heeft er een nieuwe basisschool bij

Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft Evergem er vanaf vandaag een nieuwe basisschool bij. Op de GO! Einstein basisschool is er plaats voor 250 kinderen en is er ook een interaat waar 64 leerlingen kunnen verblijven. Het is geen klassiek onderwijs, er wordt op een andere manier les gegeven waarbij de nadruk ligt op zelfstandigheid. 

Nadruk op zelfstandigheid

De GO! Einstein Basisschool in Evergem is het nieuwe hoofdstuk van de gesloten lagere school Het Molenschip. Vanaf vandaag start de nieuwe basisschool waar 250 leerlingen tussen 2,5 en 12 jaar les kunnen volgen. De lessen op de lagere school zijn niet zoals in het klassieke onderwijs. Met de nieuwe gebouwen komt ook een nieuwe pedagogische aanpak. Zo zitten er twee klassen in een grote ruimte die ze hier een leerunit noemen. Daar zitten dan maximaal 25 leerlingenin  om zo het familiale karakter van de school te kunnen bewaren. 


De basisschool is een ideale aanvulling op het Atheneum Einstein dat vlakbij ligt. De leerlingen kunnen nu hun hele schoolloopbaan op een plek afwerken.