donderdag 18 april
11°C
87 km

Eeklose schoolkinderen vormen ketting tegen pesten

De Eeklose basisschool De Wegel heeft een mooi antipest-gebaar gemaakt. Alle leerlingen en leerkrachten maakten er samen een meterslange levende ketting, een zogenaamde stip it -lijn. `t Is de week tegen pesten en dan zetten alle scholieren vier stippen op hun hand, als bewijs dat pesten niet oke is. Ook in Eeklo zijn ze fel gekant tegen pesten, en dat maakten alle 500 leerlingen van De Wegel vanmorgen extra duidelijk.

Getooid in de meest kleurrijke carnavalskleren maken de leerlingen van basisschool De Wegel in Eeklo de oversteek naar de sportterreinen aan het Sportpark. Ze willen er een menselijke ketting maken, een symbolische actie in de week tegen pesten. De 500 leerlingen en leerkrachten willen op die manier de lijn trekken tegen pesten.

Sofie Verstraete, leerkracht BS De Wegel Eeklo : "We hebben alle klassen van de basisschool en ook uit de kleuterschool opgetrommeld om vier stippen op hun hand te zetten, en dan samen ook een hele grote stippellijn of stip it-lijn te maken op het sportveld rechtover onze school en we zijn heel hard verbaasd hoe groot de cirkel geworden is".

Stip it is een jaarlijkse preventie-actie van jongerenzender Ketnet. Door vier stippen op je hand te zetten, trek je mee de lijn tegen pesten en toon je aan dat je pesten niet oke vindt. En dat geldt zeker ook voor deze leerlingen uit Eeklo, want allemaal hadden ze netjes de vier stippen op hun handen staan.