vrijdag 1 december
0°C
83 km

Doe mee aan het "regionaal kampioenschap afvalvissen"

Vanaf vanavond staat de Gentse binnenstad weer tien dagen lang op z`n kop, want de Gentse Feesten gaan vanavond van start. En wie tijdens deze editie eens eens goed doel wil steunen, die kan zich inschrijven voor het Regionaal Kampioenschap Afvalvissen. Met een kano vaar je dan de Gentse binnenwateren af, en het afval dat je onderweg tegenkomt in het water, schep je op en neem je mee in je boot. Het opgeviste afval wordt daarna ook nuttig gebruikt, bij de creatie van een kunstwerk, onder leiding Jan Hoet Junior. Als het kunstwerk de feesten ook overleefd, dan krijgt het later misschien wel een plekje in een Gents museum. 

Een kano, een afvalgrijper en een pak vuilniszakken. Meer heb je niet nodig om je in te schrijven voor het Regionaal Kampioenschap Afvalvissen tijdens de Gentse Feesten. Er valt bij deze wedstrijd geen medaille te winnen, de enige hoofdprijs tijdens dit kampioenschap is dat de Gentse binnenwateren er na tien dagen afvalvissen iets properder op geworden zijn. Een uniek project dus in de strijd tegen watervervuiling.

Ian Ghysels, Regionaal Kampioenschap Afvalvissen: "Ja het is gewoon eens tijd he, dat we het Gents water proper maken en dat we er ooit hopelijk nog eens kunnen in zwemmen dat we ooit misschien ook nog wel eens opnieuw de bodem kunnen zien. Ja het is eigenlijk niet te doen dat er fietsen en allerlei brol in het water ligt,  de stad Gent doet al zoveel beter met de herbruikbare bekers, dat is al een heel groot verschil, We merken echt dat er veel minder plastic is, maar het is gigantisch belangrijk dat we ervoor kunnen zorgen dat het wat properder wordt allemaal, je hebt de mannen van ivago die het land aanpakken en nu heb je ook de klimoaten die het water aanpakken.

Sinds vanmorgen elf uur kan je deelnemen aan het Regionaal Kampioenschap Afvalvissen. Daarvoor moet je gewoon naar deze kiosk op de Oude Beestenmarkt in Gent komen en je inschrijven. De inschrijving kan ook online via de website van Dokano, de organisatie die de kano`s levert, maar die ook al jaren ijvert voor proper water in de stad. Aan deze kiosk kan je na de kanotocht al het opgeviste materiaal afleveren. Daarmee wordt dan tien dagen lang een kunstwerk gecreeerd, onder leiding van Jan Hoet Junior.