Destelbergen geeft de gemeente-app meer mogelijkheden

De gemeente Destelbergen gaat haar dienstverlening naar de inwoners toe nog beter bereikbaar maken. Destelbergen heeft de gemeente-app uitgebreid met een link naar het burgerprofiel van de federale en Vlaamse overheid. Je kan via de app dus makkelijk een attest of een reispas aanvragen. Maar je kan er ook een sluikstort in je buurt melden. Destelbergen is de eerste gemeente die een lokale versie van de Burgerprofiel-app heeft gemaakt, maar ook in het gemeentehuis ben je nog altijd welkom.

De dienstverlening voor de inwoners van Heusden en Destelbergen veel toegankelijker en gemakkelijker maken. `t Was een van paradepaardjes binnen het bestuursakkoord. En het schepencollega van Destelbergen houdt duidelijk woord, want de gemeente hanteert sinds kort een nieuwe app, eentje waar je heel wat informatie over Destelbergen en Heusden op terugvindt, maar de app is vanaf nu ook gelinkt met het burgerprofiel van de Vlaamse en federale overheid.

Wim Raman (N-VA), schepen van Facility Services Destelbergen: "De voorbije jaren hebben we al veel ontwikkelingen gedaan in onze gemeentelijk app, bijkomende informatie en documenten ter beschikking gesteld. Maar nu doen we nog een stap verder, en integreren we bij wijze van spreken de mijn burgerprofiel app in onze gemeentelijke app zodanig dat onze inwoners met 1 app voldoende hebben om alle attesten en certificaten op eender welk overheidsniveau te raadplegen en te beheren".

Wie een afpraak wil maken bij de dienst Burgerzaken kan op de vernieuwde app terecht. Maar je kan er ook zelf een attest of een officieel document op aanvragen. Maar ook op welke dag de lokale markt in Heusden plaatsvindt, kan je er op opzoeken, net de openingsuren van de recyclageparken. Maar ook een sluikstort in je buurt kan je via de vernieuwde app melden aan de gemeente. De vernieuwde app van Destelbergen met de link naar mijn burgerprofiel is beschikbaar voor iphone en androidtoestellen via de gebruikelijke downloadprocedures. Maar voor wie toch liever fysiek zijn of vragen stelt, blijft de deur van het gemeentehuis in Destelbergen wagenwijd openstaan.