vrijdag 1 maart
9°C
75 km

Delhaize Ledeberg opent met zelfstandige uitbater

In Ledeberg, deelgemeente van Gent, zijn  de nieuwe zelfstandige uitbaters van het Delhaizefiliaal vandaag voor het eerst aan de slag gegaan. Aan de Delhaizesupermarkt in Ledeberg braken de voorbije maanden tal van stakingsacties uit, als protest tegen de toekomsplannen van Delhaize. De winkelketen wil de resterende 128 filialen overlaten aan zelfstandige uitbaters. Maar dat zag het personeel aanvankelijk niet zitten. De acties aan het Delhaizefiliaal in Ledeberg bleven dan ook aanhouden. Maar vandaag zijn de nieuwe uitbaters er aan de slag gegaan en dat ging gepaard met een mooi welkomstgebaar voor alle klanten.

Met een glaasje appelsap en een smakelijke koffiekoek heten Francois en Denis, de nieuwe uitbaters van het Delhaizefiliaal in Ledeberg, de klanten welkom. `t Is een nieuwe start voor de winkel, want voor het eerst staan aan dit Delhaizefiliaal twee zelfstandige uitbaters aan het hoofd.

Francois Nelen, zelfstandige uitbater Delhaize Ledeberg: "hoe voelt dat? supertrots, superfier, we hebben er heel hard naar uitgekeken, de laatste maanden hebben we hier ook heel erg hard gewerkt, samen met het team, om de ze geweldige winkel eindelijk te kunnen aan beginnen, echt super fier en trots om er vandaag dan ook eindelijk te kunnen aan te starten.

Maar die nieuwe start heeft wel wat voeten in de aarde gehad, want er kwam de voorbije maanden erg veel protest op de toekomstplannen van Delhaize. De winkel in Ledeberg was tot voor kort in eigen beheer van Delhaize maar de raad van bestuur besliste eerder dit jaar om alle 128 Delhaizefilialen over te laten aan zelfstandige uitbaters. Dat resulteerde in een golf van protest door de werknemers. Ook in Gent werd er hard gestreden door het personeel van Delhaize, ondermeer in dit filiaal in Ledeberg. Maar die onrustige tijd willen de twee nieuwe zelfstandige uitbaters nu graag achter zich laten.