De Gentse Zesdaagse is op komst

Volgende week dinsdag start de 82ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Het Kuipke maakt zich dus weer op voor een echt wielerfeest. Voor het eerst zonder de Keizer van het Kuipke Iljo Keisse, maar ook dit jaar is het programma van de Zesdaagse meer dan de moeite waard. Wij blikken al even vooruit. 

Wie nog een ticket wil bemachtigen, is eraan voor de moeite, want de Zesdaagse was in een mum van tijd uitverkocht. Tot grote blijdschap van de organisatie. 

Christophe Sercu - sportief directeur Zesdaagse Gent: "We waren daar heel tevreden over. De dag na de vorige editie waren er al meer dan 10.000 kaarten verkocht. Het Kuipke is ook weer uitverkocht. Het is heel leuk om vast te stellen dat de honger bij het publiek zo groot is om op het evenement aanwezig te zijn". 

En dat publiek mag zich verwachten aan heel wat sportieve hoogtepunten. Bij de dames is Lotte Kopecky de grootste naam. Na een ijzersterk seizoen op de weg tekent de kersverse Flandrienne van het Jaar present op zaterdag. Bij de mannen verdedigen Robbe Ghys en Lindsay De Vylder hun titel van vorig jaar in de ploegenkoers. Ze nemen het onder andere op tegen de wereldkampioenen ploegkoers Jan-Willem Van Schip en en Yoeri Havik uit Nederland, en de Europees kampioenen, het Duitse duo Kluge en Reinhardt. Een mooi programma dus voor de Zesdaagse. 

Christophe Sercu - sportief directeur Zesdaagse Gent: "Het Europees kampioenschap is nu al in januari volgend jaar, wat heel vroeg is. Vandaar dat veel van de baantoppers na het EK in Glasgow een rustperiode hebben ingebouwd en dan verder gereden hebben op de weg, en dan een hele winter doortrekken tot aan dat EK".