De Belg drinkt te veel flessenwater

Wist u dat de gemiddelde Belg jaarlijks 148 liter flessenwater drinkt? Dat zijn geen goede cijfers. België staat wereldwijd zelfs op de vierde plaats van grootste gebruikers van flessenwater. Beweging.net roept op om meer kraantjeswater te drinken. Het is niet alleen voordeliger in de portemonnee, het is ook beter voor het milieu. En bovendien is de kwaliteit van ons drinkwater meer dan goed. Om dat te bewijzen bouwde de organisatie vanmorgen een toren, gemaakt uit plastic flessen, op de Gentse Korenlei. 

Jan Reunes - beweging.net Midden-Vlaanderen: "Belgen behoren tot de vierde grootste flessendrinkers ter wereld. Daarbij houden we een actie om de Belgen te stimuleren om kraanwater te drinken ipv flessenwater. Dat willen we aantonen aan de hand van een toren die we gebouwd hebben. We hebben een toren gebouwd van het verbruik van 1 Belg. Als je elke dag 1 fles water zou drinken, dan bekom je de toren achter ons. Dat zijn dus 365 flessen water".

Kraantjeswater drinken heeft volgens beweging.net ook heel wat voordelen. Het is beter voor het milieu, want je gebruikt minder plastic. Het is ook gemakkelijk, want thuis is kraantjeswater altijd dichtbij en bovendien is het ook goed voor je portemonnee.

Jan Reunes - beweging.net Midden-Vlaanderen: "Als je elke dag kraanwater zou drinken dan bespaar je tussen de 350 en 500 euro per jaar per persoon en dat is toch niet min. dat willen we de mensen ook aantonen dat als je flessenwater gebruikt je het meer kost dan kraanwater".