zaterdag 24 februari
8°C
12 km

Culinaire bibliotheek in de Huysmanshoeve

In de Huysmanhoeve in Eeklo is vanmorgen een bijzondere bibliotheek in gebruik genomen. ``t Gaat om een culinaire bib, waar je alleen maar kookboeken of themaboeken over voeding kan uitlenen. De boekencollectie stond al een tijdje op de zolder van de bibliotheek in Eeklo en was alleen maar op aanvraag in te kijken. De culinaire bibliotheek krijgt nu een nieuwe vaste plek in de keuken van het oude woonhuis in de Huysmanhoeve. Een decor waardoor je meteen al zin krijgt om in de kookpotten te roeren. 

De bibliotheek van Eeklo heeft er sinds vandaag een nieuw filiaal bij. Eentje waar de lezer omringd wordt door oude kookpotten op de Leuvense stoof. Sinds vandaag kan je de volledige collectie kookboeken, dieetboeken en themaboeken over voeding terugvinden in de oude keuken van het vroegere woonhuis van de Huysmanhoeve in Eeklo. De culinaire boekencollectie stond door plaatsgebrek jarenlang opgeborgen op de zolder van de bibliotheek. Wie een boek wilde inkijken moest dat eerst aanvragen. Maar sinds vandaag kan je al je favoriete recepten opnieuw komen opzoeken in het bibfliliaal in de Huysmanhoeve.

Ilka Tillekaerts, Huysmanhoeve Eeklo: "Je zal hier een verzameling vinden van veel kookboeken, maar ook tijdschriften, productspecifieke zaken zoals rond de aardappel, bier, chocolade, maar ook wereldkookboeken met exotische keukens en zo. Maar er zijn hier ook veel Meetjeslandse recepten te vinden dus het is echt wel een bont allegaartje van vanalles en nog wat".

En waar anders dan in deze oude keuken uit lang vervlogen tijden kan je zo`n uitgebreide collectie culinaire boeken beter onderdak geven. Martine Vermeire, voormalig bibliothecaris van Eeklo, en een van de bezielers van de boekencollectie, vindt dan ook dat de culinaire bibliotheek van Eeklo eindelijk een goeie thuis heeft gevonden.