dinsdag 16 april
9°C
2 km

Campagne "Ik ken mijn boer"

Dertien boerderijen uit de ruime regio rond Gent hebben de campagne "Ik ken mijn boer" afgetrapt. Met de actie willen ze de korte keten in de kijker zetten, waarbij de klant rechtstreeks bij de lokale boer producten gaat kopen. Dat is voor de boer financieel veel interessanter, en ook voor de klant heeft het voordelen.

Wij klopten aan bij de coöperatieve boerderij 't Schaaphof in Landegem, bij Deinze.  Mensen kunnen hier zelf komen plukken, of groentepakketten bestellen, rechtstreeks van de boerderij. Een goed voorbeeld van de korte keten dus, en dat heeft voordelen voor zowel de landbouwer als de consument. Zonder tussenpartijen die delen in de winst, houden boeren meer over aan hun teelt, en dat is welkom in deze woelige tijden voor de landbouw.   

Heleen Dewanckele, 't Schaaphof Landegem: "Wij voelen ons enorm gesteund door onze klanten. Die korte keten en het contact met de klanten maakt dat we de moed vinden om verder te gaan. En voor de klant zelf zijn er ook best wel wat voordelen. Je product is lokaal gekweekt en je hebt heel direct zicht op de teeltmethoden van de boeren". 

De lokale boeren hopen dat de politiek ook wat meer wil meegaan in hun duurzame verhaal, want dat is nu nog te weinig het geval. Door een positieve campagne als "Ik ken mijn boer", willen ze de klant alvast overtuigen. 

insluiten