vrijdag 1 maart
9°C
108 km

Burgemeester Zelzate niet onder de indruk van de transfer van zijn voorganger

Brent Meuleman, huidig burgemeester van Zelzate, is niet onder de indruk van de politieke switch die z`n voorganger Frank Bruggeman maakt. Bruggeman maakte gisteren bekend dat hij lijsttrekker wordt van de kartellijst Vlaams Belang-Voluit in Zelzate. En dat lijkt op het eerste gezicht vooral een aanval te zijn op de huidige coalitie van Vooruit en PVDA in Zelzate. 

Het is het gespreksonderwerp in Zelzate vandaag. Het lijsttrekkersschap van voormalig burgemeester Frank Bruggeman voor de kartellijst Vlaams Belang - Voluit. Bruggeman die jarenlang lid was van de liberale partij, en later als onafhankelijke zetelde in de gemeenteraad, verandert nog maar eens van partij. En hij lijkt daarmee frontaal de aanval in te zetten tegen de huidige dieprode coalitie van Vooruit en PVDA in Zelzate. Maar die zijn niet onder de indruk.

Brent Meuleman (Vooruit), burgemeester Zelzate: "Ik ga niet in een ander zijn potten roeren, ik vind dat iedereen moet doen wat hij denkt te moeten doen. Ik stel vast dat een aantal raadsleden in Zelzate al heel lang op zoek was naar nieuw politiek onderdak. Zij zijn bij verschillende partijen gaan aankloppen, sommigen al voor de vijfde keer moeten veranderen van partij. en zij hebben blijkbaar poltiek asiel gekregen bij het Vlaams Belang, een partij die in Zelzate al vijf jaar lang geen enkel punt op de agenda van de gemeenteraad plaatst die gewoon met ons de budgetten goedkeurt, maar die gisterne op minder dan een jaar voor de verkiezingen plots het licht heeft gezien. Qua geloofwaardigheid kan dat tellen natuurlijk maar nogmaals hoe groot de verzameling partijkaarten van iemand is, daar lig ik echt niet wakker van".