vrijdag 1 december
0°C
80 km

Boomtown werkt met mobiele zonnepanelen

De Gentse Feesten zullen dit jaar ook wat milieuvriendelijker zijn dankzij Boomtown op de Kouter. Daar zal een mobiele zonnepaneleninstallatie van energieleverancier Bolt het festival van groene stroom voorzien. Het is de grootste mobiele installatie ter wereld, en Boomtown krijgt de primeur.

Indrukwekkend is hij zeker, de zonnecontainer van Bolt. De constructie kan meedraaien met de zon en is volledig inklapbaar voor transport. Boomtown draait zo voor een groot deel op volledig ter plaatse opgewekte groene stroom, en dat is helemaal nieuw.

Pieterjan Verhaeghen - CEO Bolt: "Het is de grootste solarcontainer voor evenementen ter wereld. We hebben die speciaal gebouwd om in België van evenement naar evenement te trekken. De container bevat 104 zonnepanelen van 170 vierkante meter in totaal, en kan daarmee tot 200 kilowattuur per dag opwekken, die dan lokaal verbruikt kan worden. Uiteraard kunnen we daardoor veel diesel uitsparen en vervangen door groene stroom".

Al die opgewekte energie zal gebruikt worden voor de VIP-bar, de koeltogen en de LED-schermen. De energieleverancier en de organisatoren van Boomtown willen tonen dat een festival ook duurzamer kan.

Pieterjan Verhaeghen - CEO Bolt: "Boomtown staat bekend als een festival dat duurzaamheid altijd hoog in het vaandel heeft gedragen. Gent als stad ook. Daarom is het hier een perfecte plaats om een samenwerking te hebben met de zonnecontainer. Vorig jaar hebben we ook al gewerkt rond een mobiele oplaadplaats voor elektrische fietsen. Dit jaar wilden we een stapje verder gaan en met een zonnecontainer in het midden van Gent kunnen we tonen hoe het anders kan".