zaterdag 2 december
1°C
0 km

Boerinnen hebben af en toe nood aan een pauze

Boerinnen zijn fier maar ook kwestbaar. Dat zegt Ferm vandaag op de Dag van de Boerin. In Munkzwalm werd dat duidelijk gemaakt aan Vlaams minister van Landbouw en Voeding, Hilde Crevits (CD&V)  

Boerinnen zijn meer dan ooit de spilfiguren in het landbouwbedrijf. Naast het werk op het bedrijf moeten zij ook nog het gezin runnen. Nu de sector in nood zit dreigt daar nu ook een extra job bij te komen. Want de toekomst van de landbouwsector is onduidelijk. Het is niet langer een zekerheid dat man en vrouw kunnen leven van het landbouwbedrijf alleen. Daarom is er nood aan korte pauzes voor de boerin, want in zo'n drukke situatie durft de "quality-time" wel eens achterwege blijven. 

Appelbabbel

Ferm viert vandaag de Dag van de Boerin. Het netwerk voor vrouwen organiseerde daarom een "Appelbabbel" bij Mieke Verrniest, in 2018 nog uitgeroepen tot scchoonste boerin van Vlaanderen. Bij het schillen van een appeltje werd gesproken over het mentaal welzijn van de vrouwen in de sector. Minister Crevits kwam luisteren naar de noden van de sector. Zij liet alvast weten dat ze Ferm zullen betrekken in het Vlaams actieplan Welbevinden. In dat plan wordt gewerkt aan de aanpak van stress, het leren omgaan en wegnemen van stress en het hulpaanbod voor vrouwen.