maandag 15 april
11°C
1 km

Boccaccio bijna tegen de vlakte

In de jaren 80 en 90 was het dé discotheek in onze regio: misschien ben je er zelf ook geweest, de Boccaccio in Destelbergen. Sinds 2018 staat het gebouw leeg en was het onduidelijk wat ermee zou gebeuren. Tot nu, het gebouw wordt de komende dagen gesloopt en in de plaats komt er een sporthal met padelterreinen en een cafetaria. En zo verdwijnt de beroemde, maar ook beruchte discotheek voorgoed uit het straatbeeld. 

Het zal voor veel mensen pijn doen aan de ogen. De Boccaccio in Destelbergen gaat volledig tegen de vlakte. De plek waar er in de jaren 80 en 90 ontelbare feestjes doorgingen en waar velen hun jeugd beleefden. Uit binnen-en buitenland kwamen mensen naar Destelbergen voor de dancing die ook regelmatig negatief in het nieuws kwam door drugsfeiten en razzia's. In 1993 sloot Boccaccio definitief de deuren. Nadien ging de nachtclub wel nog open onder andere namen zoals The Temple, Riva en Bocca. Tot er ook daar een einde aan kwam. In 2018 werd hier het laatste feestje gehouden en sindsdien staat het gebouw er leeg bij. Vorig jaar in april konden wij nog 1 keer binnenkijken met de DJ's van toen.

Olivier Pieters en Mario Beirnaert - 7 april 2022: "Het verschil buiten vroeger en nu is dat we toen de platen maakten. Wij maakten ze bekend en maakten er hits van. Wij lieten ze marcheren en nu zijn dat eigenlijk retroplaten. Dat is het grote verschil en iedereen kent de retroplaten natuurlijk en vroeger waren wij de mannen die alles bekend maakten he".

Het is een stukje geschiedenis dat verwijnt. Tussen al het puin vliegt er nog wat confetti. Over enkele dagen zal er niks meer overblijven van de beroemde discotheek, want nog voor de zomer moet hier een nieuw sportcomplex staan. 

Marc Van Rossum - eigenaar: "Wij gaan hier indoor padel doen, dat sluit volledig aan bij hetgeen we nu al doen: sport en fitness.En wij hopen toch om dit tegen juni volledig af te krijgen. We wisten niet direct wat we moesten doen met de Boccaccio. We hebben er zelfs in afwachting nog een nieuw dak opgelegd een paar jaar geleden. Het regende overal binnen en ja nu hebben we toch beslist om indoor padel te doen".